Featured Posts

Vitamin E for your skin!
View Post
Passer-“Elegance comes from Basarabia”
View Post
Win the fight with time!
View Post
To top
10 Sep

Reguli de baza in moda  de la Coco Chanel

Coco Chanel(1883-1971) este una din personalitatile feminine pe care le îndragesc mult, de asemenea o admir pe Coco Chanel pentru ca a avut curajul sa le ofere femeilor libertate si individualitate prin intermediul unor haine simple si comode.
„Moda trece, stilul ramâne acelasi“, acesta este motoul dupa care Coco Chanel s-a ghidat si pe care a încercat sa-l  transmita  Femeilor  din întreaga lume.

E'la blog

E’la blog

Ea, a considerat intotdeauna ca frumusetea înseamna simplitate!
Iata cateva idei de moda pe care minunata creatoare le-a lasat drept mostenire, noua Femeilor, si consider ca trebuie sa tinem cont de ele:

 • Luxul trebuie sa fie confortabil, altfel nu este lux. Acest principiu este reflectat întocmai în tinutele de zi si de seara create de Chanel, hainele fiind croite în asa fel încât sa nu incomodeze miscarea corpului. Si, întrucât pentru Coco Chanel binele clientelor era mai presus de orice, ea a introdus în moda tocurile joase, bluzele fara mâneca purtate pe sub jachete si gentile cu barete lungi – toate menite sa ofere confort femeilor active.

outfit_large_40aa6e5e-ed24-4ad5-8047-97266ed40263

 • Fusta perfecta acopera genunchii. Domnisoara Coco era de parere ca genunchii nu sunt cele mai frumoase parti ale corpului femeii, de aceea a considerat ca trebuie ascunsi sub haine. Chanel a dat tonul în ceea ce priveste designul de haine pentru femeile de afaceri, croind fuste drepte si strâmte extrem de elegante, care au evoluat în ceea ce astazi numim „fuste-creion“.
 • Rochia neagra este esentiala. Coco Chanel a introdus rochita neagra în 1926, oferindu-le astfel un cadou exceptional femeilor. Rochia neagra s-a nascut din dorinta  de a crea un obiect vestimentar sexy si versatil, ideal atât pentru zi, cât si pentru seara, care sa arate diferit în functie de accesorii. Si daca pâna atunci negrul era considerat potrivit doar pentru ocazii triste, dupa Coco Chanel negrul a devenit simbolul stilului clasic si elegant.
 • Un costum perfect trebuie sa combine elemente feminine si masculine. În jurul anilor 1920, imaginea femeii tunse scurt si cu o silueta baietoasa era extrem de populara.
 • Pantalonii elibereaza femeia. Coco Chanel a fost prima femeie care a croit si a purtat pantaloni într-o era când doamnele preferau sa îsi strânga bustul în corsete si sa îsi ascunda picioarele sub fuste lungi.
  Desi la început curajul de a purta pantaloni a fost criticat, încet-încet femeile au adoptat această piesa vestimentara si curând pantalonul a devenit elementul central al tinutelor. Pentru zi, Coco Chanel combina pantalonii drepti cu puloverele clasice, din materiale scumpe, iar special pentru tinutele de seara a creat pantalonii largi si drepti, care au fost facuti celebri de diva Marlene Dietrich.
 • Jachetele trebuie sa fie moi. În anul 1925, Coco Chanel a creat prima jacheta feminina moale – cambrata pe talie, din materiale pretioase si foarte confortabila. A fost o abordare cu totul noua, caci pâna atunci jachetele purtate de femei erau rigide si foarte incomode.
 • Pantofii eleganti pot fi bicolori. Coco Chanel adora combinaţta alb-negru, prin urmare nu este de mirare ca si-a creat sandale în alb si negru care au facut istorie.
 • Gentile cu bareta pe umar sunt cele mai bune. Si acum, posetele negre matlasate, cu bareta-lant, sunt considerate cele mai elegante si stilate modele de genti.
 • Parfumul este la fel de important ca si hainele. „O femeie care nu se da cu parfum nu are nici un viitor“, obisnuia sa spuna Coco Chanel.
  În 1922, Chanel a „aruncat“ pe piata un parfum special, care a înnebunit milioane de femei si barbati si care si acum este la fel de popular ca în primul moment al lansării sale.
E'la blog

E’la blog

Foarte simplu: ” O fata trebuie sa fie doua lucruri: clasica si fabuloasa”! spunea Coco Chanel

Va recomand cu incredere, filmul despre Mademoiselle Coco, pentru mai multa inspiratie si creativitate!