Featured Posts

Vitamin E for your skin!
View Post
Passer-“Elegance comes from Basarabia”
View Post
Win the fight with time!
View Post
To top
31 Jul

Suntem ceea ce mancam!

Suntem ceea ce mancam sau, cu alte cuvinte, spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti.
Ce inseamna aceasta afirmatie?
Este foarte important sa stim ca alimentele pe care le consumi iti influenteaza in mod direct felul in care gindesti, muncesti, dormi, inclusiv felul CUM ARATI.

Însa pentru a avea un corp sanatos trebuie sa îl hranim cu „combustibil” de calitate, acesta fiind constituit din elemente nutritive ce sunt indispensabile unei bune functionari. Aceste elemente nutritive trebuie sa provina din surse de o cât mai buna calitate si sa fie cât mai sanatoase pentru organism. Aceasta poate sa însemne vizite mai dese în piata cu fructe si verdeturi, ocolinad raionului cu alimente pline de E-uri.

E'la blog

E’la blog

Acum cateva sfaturi pentru un nou inceput:

1. EVITATI LICHIDELE IN TIMPUL MESEI
Consumand lichide în timpul mesei, va înecati enzimele digestive, iar digestia are loc doar partial.Este preferabil ca lichidele,  sa fie baute la 30 de minute distanta innainte de masa  sau dupa masa 2h, dar nu în timpul mesei.

2. MESTECATI ÎNCET
Una dintre cele mai importante recomandari este aceea de a mesteca încet, pana cand mancarea devine lichefiata. Savurati fiecare înghititura de mancare.  Simtiti compozitia alimentelor si retineti-le aroma. Procesul digestiv începe atunci cand saliva intra în contact cu hrana si începe masticatia. Astfel, alimentele mestecate vor trece usor prin sistemul digestiv si veti beneficia de o absorbtie maxima a substantelor nutritive.

3.ENZIME! ENZIME! ENZIME!
Germenii, legumele si fructele crude, nucile si semintele sunt pline de enzime, cheia unei bune absorbtii a substantelor nutritive si a unei sanatati vibrante.

E'la blog

E’la blog

4.NICI PREA CALD,NICI PREA RECE
Temperatura alimentelor si bauturilor care intra în sistemul dumneavoastra influenteaza conditia splinei, bateria dumneavoastra de energie, precum si alte organe. Bauturile cu gheata slabesc organele. Nici consumul unor alimente fierbinti,  nu este benefic, ca urmare a faptului ca va distruge mucoasa bucala,  mucoasa gastrica si degradeaza papilele gustative. Este de preferat consumul alimentelor, al bauturilor si al apei la temperatura camerei sau usor încalzite.

5. MANCATI ATUNCI CAND SUNTETI LINISTIT
Organismul dumneavoastra nu poate digera mancarea în mod adecvat daca sunteti suparat sau tocmai ati avut o disputa. Mancati atunci cand sunteti linistit. Digestia va fi mult mai buna în astfel de conditii

6.MICUL-DEJUN
Mancati întotdeauna ceva sanatos si consistent la micul-dejun. Acesta este momentul în care energia stomacului dumneavoastra este la cele mai înalte cote, iar sucurile digestive care contin enzime sunt gata de atac. Daca aveti obiceiul sa sariti peste micul-dejun, cu timpul va veti slabi stomacul si functia digestiva. Indiferent cat de putin mancati, alegeti ceva sanatos la micul-dejun.Fructele proaspete, terciul de ovaz, mei sau quinoa sunt foarte bune pentru masa de dimineata.

E'la blog

E’la blog

7. ACTIV SEARA
Ultima masa a zilei trebuie sa o luati cu cel putin doua ore înainte de culcare!

8. PREFERATI LEGUMELE CRUCIFERE
Consumati cantitati mari de varza, broccoli, varza de Bruxelles sau conopida. Aceste alimente sunt foarte bune pentru detoxifierea şi energizarea sangelui.

E'la blog

E’la blog

9.BETI SMOOTHIE-URI   „VERZI“,DE ZARZAVATURI
O data pe saptamana, faceti-va un suc/smoothie verde. Fiind obtinute dintr-o paleta larga de legume verzi, aceste sucuri au un efect de reîntinerire asupra organismului datorita continutului lor mare de clorofila (resursa de energie vitala a plantelor), care ajuta la purificarea sangelui, detoxifierea organismului si producerea energiei.
Aici aveti o reteta de smoothie delicioasa!

E'la blog

E’la blog

10. ASOCIEREA ALIMENTELOR
Fructe + Carne/Peşte = Gaze
Fructe consumate singure = Lipsa gaze
Cu alte cuvinte, asociati alimente care nu sunt concurente.
Asocierea adecvatã a alimentelor:

  • Poate ajuta organismul sa arda mai eficient grasimile.
  • Poate asigura absorbtia maxima a substantelor nutritive,a enzimelor si a proteinelor.
  • Poate preveni eructatiile,balonarea,formarea gazelor intestinale si indigestia.
  • Poate remedia si preveni cele mai multe probleme corelate cu obezitatea.

Mai multe despre asociere alimentelor aflati aici